Zabraňte vytváření souborů pomocí gedit s příponou '~' (tilda)

121

Zjistil jsem, že v souboru gedit, pokud upravuji soubor, je vytvořen jiný soubor ve stejném adresáři (ten se stejným názvem souboru a příponou '' '). Další soubor zůstane, i když zavřu gedit.

Chápu potřebu dočasného souboru (například v případě havárie), ale vim například odstraní extra soubor, který vytvoří, když jej zavřu.

Existuje způsob, jak to udělat s Geditem? Možná nějaká konfigurace?

    
dané George Kastrinis 26.11.2011 23:38

7 odpovědí

131

Jedná se pouze o zálohy původních souborů, které vytvořígedit před uložením změn vašich upravených dokumentů.

Vgedit předvolbách musíte před uložením vytvořit záložní kopii souboru a pokud chcete automatické ukládání úprav automaticky nastavit časovač s volbou Automatické ukládání souborů každých X minut .

Tímto způsobem bude~ pryč a vaše poslední změny budou ukládány do souboru každý x minut v případě, že se něco stane špatným nebo se počítač zhroutí.

Změny provedené v souboru budou uloženy do samotného souboru a nikoli do dočasného souboru.

Mějte na paměti, že pokud odstraníte obsah souboru a automatické ukládání je povoleno, bude pravděpodobně skončit s uloženým prázdným souborem.

Vždy se ujistěte, že když zavřete soubor během automatického ukládání je povoleno, že obsah souboru je správný, jinak je vrátit zpět a soubor znovu uložte.

    
odpověděl Bruno Pereira 27.11.2011 00:03
39

GEDIT má ve výchozím nastavení povolenou možnost, která vytvoří záložní soubor (s příponou ~ pro záložní soubor) každých 10 minut. Toto výchozí chování lze snadno deaktivovat.

V nabídce gedit přejděte na položku Upravit > Předvolby > Editor, naleznete tu možnost, která před uložením vytvoří zálohu souborů . Zrušte zaškrtnutí této možnosti a jste hotovi.

Pod touto volbou soubory automatického ukládání každých .. minut existuje jiná možnost. Zmínil jsem se o tom, protože někteří lidé chtějí mít povolenou možnost zálohování, ale dávají přednost automatickému ukládání méně často, například 30 minut nebo 1 hodinu, na rozdíl od výchozího 10minutového intervalu.

Chcete-li zakázat vytváření souborů předcházejících ~ (tilde), deaktivujte (zrušte zaškrtnutí) Vytvořit zálohu souborů před uložením

Pohled na možnosti Editoru v gedit:

    
odpověděl Luis Alvarado 26.11.2011 23:46
22

Tyto automatické zálohy můžete vypnout tím, že přejdete do Upravit > Předvolby a zrušte zaškrtnutí volby Vytvořit záložní kopie souborů před uložením na kartě Editor :

Můžete také použít terminál pro navigaci do adresáře, kde ukládáte soubory a odebíráte záložní soubory pomocírm *~.

    
odpověděl Christopher Kyle Horton 26.11.2011 23:47
15

Stává se to proto, že gedit ve výchozím nastavení ukládá záložní soubory.

Otevřete předvolby a deaktivujte tuto možnost:

    
odpověděl RolandiXor 26.11.2011 23:49
11

Jedná se o záložní kopie z původního souboru. Můžete je smazat, pokud je nepotřebujete.

Většina redaktorů má nastavení pro zapnutí / vypnutí vytváření těchto zálohovacích souborů. V gedit (výchozí editor) musíte v dialogu "Předvolby" vypnout "Vytvoření záložní kopie souborů před uložením" v sekci "Uložení souborů" na kartě "Editor".

    
odpověděl Florian Diesch 22.06.2012 07:20
7

Pro ty, kteří mají zájem o zakázání příkazu gedit vytvoření záložního souboru při uložení pomocí příkazu

$ gsettings set org.gnome.gedit.preferences.editor create-backup-copy 'false'

Hledal jsem tento příkaz, aby se integroval do skriptů pro instalaci systému a nenašel ho nikde.

    
odpověděl Thermionix 19.09.2013 11:08
4

  

Co jsou tyto další soubory?

Jedná se o záložní soubory, které odpovídají předchozí odpovědi.

  

Je možné je bezpečné odstranit?

Ano, můžete je bezpečně odstranit, pokud jste si jisti, že nepotřebujete tuto konkrétní zálohu.

  

Je možné, aby se vůbec vůbec nezobrazovaly?

Pokud používáte textový editor gedit (výchozí textový editor), lze jej zastavit následujícím způsobem:

  • Otevřete textový editor gedit .
  • Přejít na Upravit - > Předvolby v nabídce. (Je to na horním panelu v Ubuntu nyní nazvaném globální nabídka)
  • Vyberte kartu Editor .
  • Zrušte zaškrtnutí volby Vytvořte záložní kopii souborů před uložením .

  • Zavřete okno Předvolby

odpověděl Anwar 22.06.2012 07:29