Jaký je rozdíl mezi položkami "Odpojit", "Vysunout", "Bezpečně odebrat jednotku" a ikonu vysunutí?

101

Po klepnutí pravým tlačítkem myši na ikonu na ploše pro USB disk nebo kartu SD mám možnost "Vysunout" nebo "Bezpečně odebrat disk":

V bočním panelu stromu v Nautilusu můžu buď "Odpojit" nebo "Vysunout":

Tlačítko Side na straně Nautilus má nějakou ikonu pro vysunutí:

Co všechno dělají?

Specifika, o kterých jsem se zajímal, patří:

  • Co se stane, když jednotka obsahuje více oddílů?
  • Za jakých podmínek se zobrazí výzva k vyprázdnění koše?
  • Dosáhne se některý z těchto stavů ve stavu, ve kterém nebude možné měnič znovu namontovat bez fyzického opětovného připojení?
dané ændrük 11.10.2010 04:14

4 odpovědi

24

Hlavní rozdíly jsou následující:

Odpojit

Tato možnost "doslova" odpojí zařízení / oddíl a použije normálně (In Nautilus) na pevné disky, ať už jsou interní nebo externí. Není to běžné vidět pro disky Flash / Pen Drives / Thumb Drives / SD Card / digitální fotoaparát a jakékoli jiné zařízení, které potřebuje k synchronizaci před vypnutím.

Nejedná se o doporučený způsob, jak to udělat při adresování zařízení, které potřebuje nejprve vypnout, pokud máte v úmyslu odpojit zařízení poté, co se zařízení bude stále zobrazovat na panelu Nautilus.

Mějte na paměti, že odpojení vám umožňuje znovu připojit zařízení (protože zařízení nebylo vypnuto nebo skutečně vysunuto ze systému).

Tlačítko Vysunout / Vysunout

Nějak podobný odpojení, odpojí zařízení / oddíl. Problém spočívá v tom, že tato možnost by měla být přítomna pouze u optických zařízení (zařízení, která nepotřebují synchronizovat data před odpojením), protože to skutečně EJECTS zařízení. Myslím tím, že doslova vysune nebo otevře zařízení CD Drive / DVD Drive, takže můžete z něj vyjmout CD / DVD, fyzicky.

Zařízení nebude možné znovu připojit, s výjimkou vložení disku CD / DVD zpět (s optickými zařízeními) nebo opětovného vložení jednotky USB (pro jednotky Flash a další podobné zařízení). Vzhledem k tomu, že tato možnost se také objevuje u jednotek USB a disky CD / DVD se chovají jinak než disky USB (pevná disková zařízení a disky Pen jsou v tomto případě optické přístroje vynechány), vysunutí nesprávně synchronizované jednotky USB (Flash Drive nebo pevný disk) způsobují problémy.

Existuje však ověřovací proces, který se spustí při pokusu o vysunutí zařízení, které potřebuje synchronizaci. Pokud se například pokusíte vysunout zařízení, které kopíruje data v daném okamžiku, zobrazí se následující upozornění:

Pokud se pokusíte vysunout zařízení a synchronizace ještě není dokončena, zobrazí se zpráva "čeká na dokončení synchronizace před vysunutím zařízení". To pouze ukazuje nebo alespoň vám dává dostatek času na to, aby se zpráva zobrazila, pokud zkopírujete spoustu souborů, speciálně malých, které jsou smíchány s velkými soubory a pak ihned po dokončení procesu kopírování se pokusíte vysunout.

Poznamenejte si pár věcí:

  1. Pokud máte jednotku USB CD / DVD a vysunete médium, bude to skutečně vysunout celé zařízení. Budete muset znovu vložit obrázek CD / DVD, aby se zařízení znovu objevilo.

  2. Pokud vysunete (nejméně s 12.04 a 12.10, nezkoušíte starší verze) zařízení USB, které potřebuje synchronizaci, proces Vysunutí vypne zařízení po ukončení synchronizace. Může to být příčinou toho, že se nezobrazí možnost "Bezpečně odebrat disk".

  3. Pokud připojíte zařízení, které má více diskových oddílů (stejně jako některé IPod, N900 Smartphone nebo jiná zařízení, která zobrazují 2 nebo více zařízení v systému Nautilus), vysune se zařízení, které jste vybrali, pouze vysunutí. Nepracuje s ostatními, dokud to neřeknete.

  4. Vysunutí zařízení s více oddíly nefunguje správně. Zařízení se nesprávně vypíná, takže můžete mít problémy nebo problémy.

Bezpečně odebrat disk

Tato možnost se liší od ostatních, jelikož je specificky navržena pro synchronizovaná zařízení, jako jsou pevné disky USB, penové disky atd. Zařízení bude synchronizováno, odpojeno a zapnuto. Tato možnost by měla být k dispozici pro zařízení, která potřebují synchronizaci, ačkoli Eject přijal některé vlastnosti Bezpečně odebrat disk.

Zde jsou některé obrázky, které ukazují, co vidíte při pokusu o odpojení zařízení:

Jak můžete vidět na tomto obrázku, disk Pen / Flash Drive má volbu "Vysunout"

Externí pevný disk USB má možnost "odpojit"

Externí jednotka USB DVD má volbu "Vysunout"

Spouštěč Unity zobrazující volbu "Vysunout nadřízený disk" na víceúčelové jednotce pera (v tomto případě má 2 oddíly)

Disk 2 vytvořil disk

V podstatě bychom měli vidět toto:

Odpojit - pro pevné disky
Vysunout - pro optické disky
Bezpečně odebrat - pro jednotky USB, vypínání (například Pen Drives)

Mělo by být poznamenáno, že Unity Launcher zobrazuje možnosti odlišně než Nautilus. GPARTED nebo aplikace Disk se zobrazují jinak než Nautilus.

    
odpověděl Luis Alvarado 01.11.2012 15:24
34

Je-li připojena jednotka a její souborový systém je načten, je namontován, jako v případě příkazumount (nebopmount), na místo v kořenovém souborovém systému (obvykle někde uvnitř/media). Pokud souborový systém již není potřebný, může být odpojen (jako v případě příkazůumount nebopumount), čímž dojde k vypálení všech nevyřízených zápisů na disk, takže můžete disk bezpečně odebrat. Pokud je jednotka odstraněna bez , některé nevyřízené zápisy budou ztraceny a jednotka může být vykreslena nečitelná nebo jinak ztráta dat.

"Bezpečně odebrat disk" a "Vysunout" jsou v podstatě ekvivalentní a dělají dvě věci: Nejprve odpojuje souborový systém (jako kdyby byl použit příkazumount), pak příkaz (který je přijat věcmi, jako jsou jednotky CD-ROM a ignorován téměř všechno ostatní). Funguje stejně jako příkaz příkazového řádkueject. Zdá se, že mnoho zařízení USB reaguje na příkaz vysunutí tím, že vypne nebo zruší registraci z hostitele USB.

Pro většinu zařízení je všechny tyto příkazy funkčně ekvivalentní . U zařízení CD-ROM, DVD, Blu ray, atd. Se "Vysunout" dodatečně fyzicky vysune médium.

    
odpověděl greyfade 11.10.2010 04:39
5

Pokud jde o zařízení USB, vysunutí pouze odpojí přístroj, ale je stále připojen. Odstranění může způsobit poškození. Po vysunutí zařízení musíte bezpečně odstranit, abyste se ujistili, že zařízení Yoru nebude poškozeno.

    
odpověděl Antonis 11.10.2010 18:47
5

Jsem si jistý, že "bezpečně odeberem Disk" odpojí ostatní oddíly daného zařízení.

    
odpověděl jv13613 27.10.2010 03:21